Welkom bij Nacas

Wij helpen jou bij het vinden van jouw droomhuis op de Nederlandse Antillen. Ons huizenaanbod wordt op dit moment aangevuld met nieuwe woningen. Het aanbod dat nu staat weergegeven is conceptueel. Direct een mail ontvangen bij nieuw aanbod? Vul dan nu je mailadres in.

Hartelijk dank! Uw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis. Probeer het nog eens.

Huis kopen Antillen

Een eilandengroep in de Caribische zee. Witte zandstranden, palmbomen een betoverende onderwaterwereld en een rijke flora en fauna. Een huis kopen op de Antillen laat je wonen in een paradijs op aarde.

Huis kopen Antillen - Aanbevolen woning

Wil je een huis kopen op de Antillen? Dit is een woning die wij van harte aanbevelen.

Woningaanbod Antillen

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Niks gevonden dat bij je past?

Vul je emailadres in en wordt automatisch op de hoogte gesteld van het meest recente woningaanbod. Liever direct informeren? Neem dan contact op.

Hartelijk dank! Uw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis. Probeer het nog eens.

Over de Nederlandse Antillen

Over de Nederlandse Antillen

De vijf eilandendie onder de Antillen vallen zijn elk op hun eigen manier uniek.

Aruba

Bestaat uit witte stranden, een blauwe zee en palmbomen. Ideaal voor de zonaanbidders en strandliefhebbers. Aruba is vooral populair onder de Amerikaanse toeristen.

Meer over Aruba

Bonaire

De stranden op Bonaire bestaan vooral uit grof zand en zijn rotsachtig. De hagelwitte stranden van Bonaire vind je op Klein Bonaire, een klein onbewoond eiland op 800 meter van Kralendijk, de hoofdstad van Bonaire. Bonaire is een rustig eiland met ongerepte natuur en mooie plekjes om te duiken.

Meer over Bonaire

Curaçao

Op Curaçao vind je prachtige witte stranden aan de ene kant van het eiland, en rotsachtige gebieden aan de andere kant. Curaçao heeft een bruisend uitgaansleven. Duikliefhebbers en natuurliefhebbers zullen ook genieten van al het moois wat dit eiland te bieden heeft.

Meer over Curacao

Sint Maarten

Sint Maarten is opgedeeld in het Franse  Saint Martin, en het Nederlandse Sint Maarten. Kenmerken van Sint Maarten zijn veel natuur, gecombineerd met prachtige stranden.

Meer over Sint Maarten

Saba

Saba is een klein en gemoedelijk eiland, iedereen kent elkaar. Kies je voor Saba, dan kies je voor veel natuur en een panoramisch uitzicht over de Caribische zee. Saba heeft geen stranden, maar je kunt hier wel mooi duiken.

Meer over Saba

Een stukje tropisch Nederland in de Caribische zee

Het klimaat op deAntillen is tropisch, het is hier elke dag warm met af en toe een flinkeregenbui. De eilanden van de Antillen zijn opgedeeld in de bovenwindse eilandenen de benedenwindse eilanden.

Bovenwindse eilanden

Saba en Sint Maarten behoren tot de bovenwindse eilanden. Hoewel de temperaturen op deze eilanden altijd tropisch zijn, heb je op deze eilanden meer kans op orkanen. Deze eilanden zijn ook natter dan de bovenwindse eilanden, dit zie je terug in de rijke flora en fauna op de eilanden.

Benedenwindse eilanden

Aruba, Bonaire en Curaçao behoren tot de benedenwindse eilanden. De kans op orkanen is hier een stuk kleiner, maar er staat hier wel altijd een verkoelende bries. Deze eilanden zijn dan ook droger dan de bovenwindse eilanden en dat zie je terug in de natuur.

Wonen op de Nederlandse Antillen

Op de Nederlandse Antillen is het aanbod aan huizen groot, dit maakt dat jij als huizenzoeker voldoende keuze hebt om jouw droomhuis te vinden. Of je nu kiest voor een appartement, een vrijstaande woning of villa, of een kavel. Elk eiland heeft voldoende aanbod in elk van deze categorieën.

Een appartement of villa

Op de mooiste plekjes op de Antillen worden de meest luxueuze appartementen en villa's aangeboden. Ga je een huis kopen op de Antillen, zorg dan dat je van te voren je wensenlijstje hebt samengesteld, zodat je kunt bepalen wat voor object bij je wensen past. Een appartement, een vrijstaande woning of een villa.

Maak een keuze voor het aantal slaapkamer: ben je single, ga je er met je gezin wonen of ga je vaak gasten uitnodigen. Heb je dus 1 slaapkamer, 2 slaapkamers of 3 slaapkamers nodig. Het aantal badkamers: 1 badkamer, 2 badkamers of misschien zelfs wel 3 badkamers. Andere aspecten aan je woning die op dit wensenlijstje terug komen zijn zaken als een ruime woonkamer, een moderne open keuken, een zwembad, dicht bij het strand.

Een appartement op de Antillen kopen

Het voordeel van het kopen van een appartement op de Antillen, is het prachtige uitzicht dat je hier gratis bij krijgt. Koop je een appartement in één van de hoofdsteden van de Antillen, dan kun je genieten van een uitzicht op de gezellige boulevards, idyllische havens of een adembenemend uitzicht over zee of over de prachtige natuur.

Veel appartementencomplexen zijn voorzien van een goed onderhouden tuin of zwembad die voor gezamenlijk gebruik bestemd is. Ook hebben deze complexen beheerders die een oogje in het zeil kunnen houden wanneer jij niet altijd aanwezig bent in de woning.

Helaas kun je bij appartementen de indeling vaak niet meer aanpassen en heb je beperkte privé ruimte om je woning. Ook heb je vaak te maken met een VvE wat extra kosten met zich mee kan brengen. Dit zijn belangrijke aspecten om rekening mee te houden wanneer je een appartement op de Antillen wilt kopen.

Een vrijstaande woning of villa kopen op de Antillen

Geef jij de voorkeur aan meer keuzevrijheid bij het kopen van een huis op de Antillen, dan kun je overwegen om een vrijstaande woning of een villa te kopen, op één van de eilanden van de Antillen. Het aanbod van dit type woningen is enorm en de eigenschappen per aangeboden woning kunnen onderling ook heel erg verschillen.

De voordelen van het kopen van een vrijstaande woning of een villa, ten opzichte van een appartement, zijn voor de hand liggend. Je hebt veel meer privacy, veel meer ruimte in en om de woning, en veel meer opties op het gebied van indeling.

Bijkomende nadelen kunnen zijn dat je al het onderhoud zelf moet uitvoeren, en er niet altijd toezicht is op de woning als je zelf niet aanwezig bent. Ook kunnen er grote afwijkingen zijn in het aanbod van koopwoningen, denk hierbij aan het verschil in prijsklassen, de staat van het huis en de omgeving waar het woonhuis staat. Laat je hierover dus goed informeren bij de aankoop.

Zelf bouwen op je eigen kavel

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een stuk bouwgrond te kopen en op je eigen kavel jouw toekomstige woning te laten bouwen. Door zelf te bouwen kun je jouw woning volledig naar eigen wens indelen en zal het je aan niks ontbreken. Kies je ervoor om je woning te laten bouwen, dan zijn er een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden.

Wanneer jij zelf niet op het eiland aanwezig bent tijdens de bouw, is het verstandig om een aannemer in de arm te nemen die je volledig vertrouwd en dit project voor je kan begeleiden.

Omdat je op de Antillen niet betaalt in euro's zul je rekening moeten houden met de wisselkoers die van dag  tot dag kan verschillen, hierdoor kunnen de kosten voor de bouw van je woning anders uit vallen dan je van te voren begroot hebt.

Hoewel het op de Antillen altijd mooi weer is, heb je toch te maken met weersinvloeden die van invloed kunnen zijn op de bouw van je woning. Hevige regenval of wind, en op sommige eilanden ook wel orkanen, kunnen voor vertraging en schade zorgen tijdens de bouw van jouw woning.

Laat je goed informeren over het bouwen van je eigen woning op de Antillen door de experts of door de makelaars op de eilanden, zij kunnen jou precies vertellen wat er komt kijken bij het bouwen van je eigen woning op de Antillen.

Belastingen over je woningaankoop

Net als in Nederland, betaal je over de aankoop van je woning op de Antillen belasting. Hoeveel belasting je betaalt verschilt per eiland. Daarnaast wordt het belastingtarief tussentijds nog wel eens aangepast.

Op Aruba betaal je bij de aankoop van je woning alleen grondbelasting, dit is een jaarlijks terugkerende belasting en wordt vastgesteld aan de hand van de waarde van het object.

Bonaire kent bij de aankoop van een woning twee soorten belasting. Vastgoedbelasting voor eigenaren die hun woning niet permanent bewonen of die hun woning verhuren, en grondbelasting voor eigenaren die wel het hele jaar door in hun woning verblijven.

Koop je op Curaçao een woning dan heb je te maken met overdrachtsbelasting en onroerende zaak belasting. Overdrachtsbelasting betaal je over de koopsom, wanneer je het huis koopt. Onroerende zaak belasting betaal je jaarlijks, zolang je de woning in je bezit hebt.

Saba en Sint Maarten hebben net als Curaçao twee soorten belastingen. Je betaalt op beide eilanden de eerder genoemde overdrachtsbelasting, op Saba betaal je daarnaast vastgoedbelasting en op Sint Maarten betaal je grondbelastingen. Deze beide belastingen zijn net als de onroerende zaak belasting op Curaçao een jaarlijks terugkerende belasting.

Waar op de Antillen kun je mooi wonen?

Overal op de Antillen zijn mooie plekjes om te wonen, het kan daarom best lastig worden om te bepalen waar jij je huis wilt kopen. Enkele highlight zijn toch wel het vermelden waard.

Sunset heights

Gelegen op een heuvel met een prachtig uitzicht aan de noordkust van Curaçao ligt het resort Sunset Heights. Sunset Heights verkoopt kavels, appartementen en woningen. Dit resort heeft 24 uur beveiliging, een VvE en ligt op slechts 12 minuten rijden van het vliegveld. De meest mooie stranden van Curaçao liggen op slechts 20 minuten rijden van dit resort.

Vista Royal

Op Curaçao, in de regio Jan Thiel ligt de villawijk Vista Royal. Deze wijk biedt niet alleen de meest luxueuze vakantievilla's aan, maar heeft ook prachtige appartementen in de verkoop. Het strand van de Jan Thiel baai ligt op loopafstand, net als restaurants en verschillende watersportmogelijkheden. Vista Royal is gelegen aan de oostkant van het eiland. Vlakbij een prachtig Natuurgebied en op ongeveer 20 minuten rijden van de hoofdstad Willemstad.

Divi Aruba

Gelegen in Oranjestad, met het strand binnen handbereik. Divi Aruba is een prachtige plek voor vakantievierders, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar een luxe penthouse voor tijdelijke of vaste bewoning. Deze locatie biedt zowel rust en ruimte als het bruisende leven van Aruba.

Blue bay

Ten noordwesten van Willemstad, aan de zuidkust van Curaçao ligt Blue Bay. Hier kun je wonen op een beveiligd resort met gebruik van de faciliteiten. Een prachtig uitzicht op zee en slechts 300 meter van het strand. Blue Bay biedt kavels, villa's en appartementen in de verkoop aan. Zij beschikken over een eigen golfbaan.

Las Brisas Residence & Marina

In Cole Bay, het op drie na grootste dorp van Sint Maarten, kun je luxe wonen aan het water. Met uitzicht over de jachthaven en met stranden als Simpson Bay Beach en Mullet Bay Beach, is Las Brisas Residence een paradijs op aarde. Hier worden diverse objecten in de verkoop aangeboden, de ideale plek wanneer je bijvoorbeeld in het bezit bent van een  eigen boot.

Cas Abou

Aan de zuidkust van Curaçao, gelegen tussen WIllemstad en Westpunt worden prachtige villa's en appartementen aangeboden op het resort Cas Abou. Op loopafstand van de witte stranden, het blauwe water en de ruisende palmbomen.

Nacas begeleidt jou naar je droomhuis in de Caribische zee

Een huis kopen op de Antillen, kan door de afstand, cultuurverschillen en een taalbarrière, een ingewikkeld proces zijn. Nacas heeft de kennis die nodig is bij het kopen van een woning op de Antillen. Wij begeleiden je graag en beantwoorden al je vragen. Wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op.

Een huis kopen op de Nederlandse Antillen, wat komt daarbij kijken?

Een huis kopen op de Nederlandse Antillen is misschien wel één van de grootste, leven veranderende, gebeurtenissen die je ooit gaat meemaken. Het is een traject waar veel bij komt kijken en waar jij als consument wellicht geen ervaring mee hebt.

Om je zo goed mogelijk te begeleiden bij dit traject hebben we in tien stappen beschreven hoe de aankoop van een woning op de Nederlandse Antillen in zijn werk gaat.

Uw download is succesvol! U ontvangt deze in de mail.
Oops! Er ging iets mis. Probeer het nog eens.