Welkom bij Nacas

Wij helpen jou bij het vinden van jouw droomhuis op de Nederlandse Antillen. Ons huizenaanbod wordt op dit moment aangevuld met nieuwe woningen. Het aanbod dat nu staat weergegeven is conceptueel. Direct een mail ontvangen bij nieuw aanbod? Vul dan nu je mailadres in.

Hartelijk dank! Uw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis. Probeer het nog eens.

Huis kopen Aruba - Aanbevolen woning

Wil je een huis kopen op Aruba? Dit is een woning die wij van harte aanbevelen.

Woningaanbod Aruba

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Niks gevonden dat bij je past?

Vul je emailadres in en wordt automatisch op de hoogte gesteld van het meest recente woningaanbod. Liever direct informeren? Neem dan contact op.

Hartelijk dank! Uw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis. Probeer het nog eens.

Over Aruba

Over Aruba

Arubais kleiner dan Bonaire en Curaçao, maar qua lange uitgestrekte stranden en eenprachtige natuur doet het zeker niet onder. Dit eiland is ongeveer 180vierkante kilometer groot en heeft iets meer dan 111.000 inwoners. Arubaheeft zijn eigen speciale en prachtige plekjes om te wonen.

Waar op Aruba wil je wonen?

Dit eiland in het caribisch gebied heeft mooie natuurgebieden, populaire toeristische trekpleisters en dorpjes die de lokale cultuur uitstralen. Dit zijn allemaal belangrijke elementen bij het kopen van een woning op Aruba.

Oranjestad

Aan de noordwestkant van Aruba ligt de hoofdstad, Oranjestad. Historische monumenten en gebouwen, een winkelstraat met verschillende winkelcentra, de haven, een bruisend uitgaansleven en veel eet- en drinkgelegenheden omschrijven de hoofdstad het beste. Een populaire stad onder de toeristen met ongeveer 35.000 inwoners. Hou je van drukte en leven in de brouwerij, dan is Oranjestad een ideale plek voor jouw toekomstige woning.

San Nicolas

San Nicolas heeft in 2016 een volledige make-over gehad en is nu een plek die is omgetoverd tot een kleurrijk geheel met veel kunst. Het strand vind je hier binnen handbereik, cultuur snuiven doe je in de kleine lokale kroegjes. San Nicolas heeft niet veel hotels, maar toeristen kom je hier wel tegen vanwege de rijke cultuur die hier heerst. San Nicolas ligt in het uiterste zuiden van Aruba.

Noord

Van de noordwestelijke tot de noordelijke kustlijn vind je een landschap van kalkstenen kliffen en golven die tegen de rotsen aan beuken. Populair onder de vakantievierders want er zijn veel hotels en resorts op dit gedeelte van het eiland. Veel eilandbewoners werken en wonen in dit gebied vanwege de vele hotels en winkels die hier gevestigd zijn.

Santa Cruz

In Santa Cruz vind je winkels, restaurants en woonhuizen, maar ook het Nationaal Park Arikok ligt voor de helft in deze wijk. Dit park heeft naast de beschermde flora en fauna, verschillende stranden en een natuurbad die wordt beschermd door de omliggende rotsen. Ben jij een natuurliefhebber, dan zou Santa Cruz hoog op je wensenlijst moeten staan.

Paradera

Volop genieten van de natuur en de prachtige landschappen die Aruba rijk is? Dan is Paradera een wijk die wellicht jouw toekomstige huis heeft staan. Paradera heeft geen grote hotels of resorts, maar wel enkele vakantiehuizen. Deze wijk ligt in het noordoostelijke deel van Aruba.

Savaneta

Savaneta, gelegen aan de zuidwestkust van Aruba, ligt dicht bij de zee. In dit vissersstadje vind je rust, cultuur en mooie mangroven waar je naar hartenlust kunt snorkelen.

Een makelaar vinden die betrouwbaar beschouwd wordt

Net als elk ander eiland van de Nederlandse Antillen, heeft ook Aruba veel makelaars die jou maar al te graag helpen bij jouw zoektocht. Het vinden van een makelaar die als betrouwbaar beschouwd wordt, kan daarom best lastig zijn. De volgende tips helpen jou om een betrouwbare makelaar te vinden:
- Controleer de website van de makelaar op uitstraling, professionaliteit en of deze up to date is
- Check de social media accounts van de makelaar op recente posts
- Vraag om referenties en check deze
- Neem de tijd voor een telefonische of persoonlijke kennismaking om zeker te zijn dat je wensen begrepen worden
- Laat een overeenkomst tussen jou en de makelaar controleren op de gemaakte afspraken en juridische juistheden

Wij begrijpen dat het selecteren van een makelaar een uitdaging kan zijn. Daarom selecteert Nacas uitsluitend de meest betrouwbare makelaars die op Aruba te vinden zijn. Daarnaast faciliteert Nacas het contact tussen jou en de makelaar waardoor dit te allen tijde een laagdrempelige en prettig contactmoment als resultaat heeft. Lees hier meer over op onze over ons pagina.

Als de koopovereenkomst opgesteld is

Heb je eenmaal een keuze gemaakt voor een woning en hebben jij en de verkoper hier overeenstemming over bereikt. Dan is het tijd voor de koopovereenkomst. Een ondertekening op de koopovereenkomst wordt gedaan door de koper en de verkoper en gebeurt in het bijzijn van een notaris.

Voor jou als koper is het belangrijk om te weten dat er na het tekenen van de koopovereenkomst vaak een aanbetaling gedaan moet worden van 10% van de verkoopprijs. De notaris houdt deze aanbetaling in beheer, tot het overdragen van de koopakte.

Belastingen op Aruba

Qua belastingen betaal je op Aruba, bij de aankoop van een woning, alleen de jaarlijkse grondbelasting. Deze wordt vastgesteld op basis van de waarde van je huis. De hoogte van de grondbelasting kan van jaar op jaar wijzigen.

Een sfeervol appartement of een huis met eigen zwembad?

Wordt jouw nieuwe huis een sfeervol appartement, of ben je op zoek naar een villa met zwembad en een grote tuin in eigendom? Aruba heeft een groot aanbod aan appartementen en huizen in de verkoop of voor de verhuur. De lokale makelaar kan je helpen bij je zoekopdracht naar een prachtige woning op dit mooie eiland.

Advies van de experts

Naast de lokale makelaar kan ook Nacas jou helpen bij het vinden van jouw woning op Aruba. Door jarenlange ervaring en kennis van de huidige wet- en regelgeving, kunnen onze consultants jou helpen bij dit traject. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Een huis kopen op de Nederlandse Antillen, wat komt daarbij kijken?

Een huis kopen op de Nederlandse Antillen is misschien wel één van de grootste, leven veranderende, gebeurtenissen die je ooit gaat meemaken. Het is een traject waar veel bij komt kijken en waar jij als consument wellicht geen ervaring mee hebt.

Om je zo goed mogelijk te begeleiden bij dit traject hebben we in tien stappen beschreven hoe de aankoop van een woning op de Nederlandse Antillen in zijn werk gaat.

Uw download is succesvol! U ontvangt deze in de mail.
Oops! Er ging iets mis. Probeer het nog eens.