Welkom bij Nacas

Wij helpen jou bij het vinden van jouw droomhuis op de Nederlandse Antillen. Ons huizenaanbod wordt op dit moment aangevuld met nieuwe woningen. Het aanbod dat nu staat weergegeven is conceptueel. Direct een mail ontvangen bij nieuw aanbod? Vul dan nu je mailadres in.

Hartelijk dank! Uw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis. Probeer het nog eens.

Huis kopen Curaçao

Curaçao is niet alleen een prachtige vakantiebestemming, het is ook een mooi eiland om op te wonen. Een heerlijk klimaat, witte stranden en een fijne, rustige en gemoedelijke sfeer.

Huis kopen Curaçao- Aanbevolen woning

Wil je een huis kopen op Curacao? Dit is een woning die wij van harte aanbevelen.

Woningaanbod Curaçao

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Niks gevonden dat bij je past?

Vul je emailadres in en wordt automatisch op de hoogte gesteld van het meest recente woningaanbod. Liever direct informeren? Neem dan contact op.

Hartelijk dank! Uw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis. Probeer het nog eens.

Over Curaçao

Over Curaçao

Curaçao is een droog, langgerekt en licht heuvelachtig eiland en is ongeveer 64 kilometer lang van noordwest naar zuidoost. Het is één van de zuidelijke Caribische eilanden, het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. Aan de noordzijde van Curaçao vind je rotsen en hoge golven, hier staat een constante harde wind. Aan de zuidkust vind je goudkleurige stranden.

Curaçao is een populaire vakantiebestemming waar je dan ook veel toeristen tegen komt. Ook is Curaçao populair bij stagiaires, hierdoor kom je veel Nederlanders tegen in het uitgaansleven.

In 2020 telde Curaçao rond de 155.000 inwoners.

Overal op Curacao genieten van een prachtige omgeving en een geweldig uitzicht

Villapark fontein

Centraal gelegen op het eiland Curacao, ligt villapark Fontein. Op Villapark Fontein vind je al het moois van Curaçao, de mooiste stranden, hoofdstad Willemstad binnen handbereik en door mooi aangelegde wandelpaden, wandel je zo het 3000 hectare natuur landschap in.

Op het rustige villapark zelf geniet je van een oase aan rust, maar wil je toch iets van drukte opzoeken, dan zijn er diverse restaurants dichtbij. Binnen 15 minuten ben je bij de diverse voorzieningen zoals een supermarkt, en ook een huisarts, het ziekenhuis en het vliegveld, zijn op slechts 20 minuten rijden.

Villapark Fontein realiseert samen met jou je droomhuis. Dit villa complex biedt kavels met modelwoningen die je volledig kunt aanpassen naar jouw wensen. Een villa met zwembad, extra badkamers en een luxe keuken. Al jouw woonwensen worden perfect vertaald om jouw droomhuis te creëren.

Mambo Beach

Eén van de meest bezochte stranden op Curacao is Mambo Beach. Op dit stukje paradijs aan de zuidkant van het eiland kun je genieten van heerlijk eten en drinken in de verschillende beachclubs. Deze beachclubs bieden naast een hapje en een drankje, ook de mogelijkheid tot verschillende watersportactiviteiten. Mambo beach is hiervoor de uitgelezen locatie.

Wil jij je tweede huis in dit populaire deel van Curaçao kopen dan zijn er voldoende mogelijkheden. Een appartement in een appartementencomplex, of een vrijstaande woning, Mambo Beach heeft voldoende aanbod in koopwoningen.

Wijk Jan Thiel

Slechts 5 kilometer van Willemstad en ongeveer 10 kilometer van het vliegveld, ligt de Jan Thiel baai. In de wijk Jan Thiel vind je vele beachclubs met live entertainment, verschillende strandbarretjes en goudkleurige stranden waar de strandbedjes al zijn uitgestald. Duikers en snorkelaars kunnen hier genieten van prachtige koraalriffen, rondzwemmende schildpadden en mooie anemoonvisjes die voor je ogen wegzwemmen.

Diverse resorts bieden de mogelijkheid tot het kopen van een appartement of villa rond de Jan Thiel baai, koop je je tweede woning in deze baai, dan heb je gratis toegang tot het strand.

Willemstad

Willemstad De hoofdstad, en tevens enige stad van Curacao, het mooie Willemstad. Kleurrijke panden, musea en tal van winkels. Hou je van drukte, dan staat jouw droomhuis misschien wel in Willemstad. Voor toeristen is Willemstad een plek waar ze tijdens hun vakantie absoluut geweest moeten zijn, en veel toeristen bezoeken deze stad dan ook tijdens hun vakantie. Wil je een huis kopen in Willemstad, verdiep je dan eens in de vier bekende wijken: Otrobanda, Punda, Pietermaai en Scharloo, deze wijken zijn zeer populair bij toeristen.

Otrobanda

Otrobanda ligt ten westen van de Sint Annabaai. Deze vesting is de afgelopen jaren opgeknapt en gerenoveerd waardoor steeds meer toeristen dit gedeelte van Willemstad bezoeken.

Punda

Aan de oostelijke kant van de baai ligt de wijk Punda. Deze wijk wordt gezien als het centrum van Willemstad met veel winkels en restaurants. In de wijk Punda vind je de drukbezochte handelskade en de drijvende markt.

Pietermaai

De wijk Pietermaai ligt ten oosten van Punda. Deze wijk heeft verschillende boetiekhotels, bars en restaurants.

Scharloo

Typische Caribische panden vind je in de wijk Scharloo. Het is een statige wijk waar veel terug te vinden is over de maritieme geschiedenis van Willemstad.

Wonen in de Caribische zee, een vrijstaande woning of appartement?

Op Curacao staan veel woningen te koop, zowel appartementen als vrijstaande woningen. Of je kiest voor een vrijstaande woning of een appartement, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en het doel waar je de woning voor koopt. Ga je er zelf permanent wonen, of is het een tweede woning, waar je zelf niet altijd aanwezig bent, en die je misschien wel wilt verhuren aan toeristen.

Vrijstaande woning

Koop je een vrijstaande woning op een kavel, dan koop je veel vrijheid, ruimte en privacy. Ook in het type huis is veel meer keuze. Een villa met 2 slaapkamers of 3 slaapkamers, één of twee badkamers, met zwembad en met of zonder extra verdiepingen.
Mambo Beach en villapark fontein zijn mooie locaties wanneer je op zoek bent naar een vrijstaande woning.

Appartement

Ga je op zoek naar een appartement, dan heb je om de woning zelf minder ruimte en er is minder privacy. Daarnaast zijn er zaken om rekening mee te houden als:
- Moet ik een bijdrage leveren aan de VvE
- Mogen er ook huisdieren wonen in dit complex.
- Mag ik verbouwen om bijvoorbeeld meerdere slaapkamers te realiseren.
- Wanneer is het complex gebouwd
- Wat is de algehele staat van het complex
- Welke verdere eisen worden er gesteld aan de bewoners.

Een mooie omgeving voor het kopen van een appartement is de hoofdstad, hier tref je voldoende aanbod en kun je altijd genieten van het bruisende leven dat Curacao je te bieden heeft.

Niet alleen Willemstad heeft voldoende aanbod op het gebied van appartementen, ook in de gebieden bij Mambo Beach en Jan van Thiel worden mooie appartementen aangeboden. Allemaal met het strand binnen handbereik.

Makelaars op Curaçao

Op Curacao kan iedereen makelaar worden. Lastig voor jou als huizenkoper want, vind dan maar een professionele en betrouwbare makelaar.
Bij het uitkiezen van een makelaar voor de aankoop van jouw woning, is een gedegen vooronderzoek naar de beste partij geen overbodige luxe. Dit is ook van toepassing wanneer je een huis wilt kopen op één van de andere eilanden van de Nederlandse Antillen.

Belangrijk om te weten is dat de tarieven die gevraagd worden door de makelaars onderling erg kunnen verschillen, verzeker jezelf ervan dat de makelaar die je kiest een marktconform tarief vraagt.

Nacas kan je helpen bij het vinden van een betrouwbare makelaar. Dankzij onze jarenlange ervaring, hebben wij de juiste connecties opgebouwd om je te begeleiden in dit traject. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ga je zelf op zoek naar een makelaar, kies dan meerdere makelaars uit om te beoordelen. Bezoek de website, lees recensies op het internet, check of zij veelvuldig actief zijn op de social media en vraag om referenties. Weet je uiteindelijk met wie je zaken wilt doen, voer dan een uitgebreid kennismakingsgesprek om zo te achterhalen of jullie echt bij elkaar passen. Wij raden ook aan om het contract tussen jou en de makelaar juridisch te controleren op onjuistheden zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Belastingen

Net zoals in Nederland, betaal je op Curacao belastingen bij de aankoop van een woning. Er zijn twee soorten belastingen van toepassing bij de aankoop, overdrachtsbelasting en onroerende zaak belasting.

Overdrachtsbelasting

Deze betaal je wanneer je de woning koopt en is een percentage over de koopsom van de woning.

Onroerende zaak belasting

Dit is een jaarlijks terugkerende belasting, je betaalt deze belasting zolang je eigenaar bent van de woning op Curacao. Deze belasting vervalt dus zodra je je woning weer verkoopt.

Toeristische trekpleisters

Een belangrijk aspect om te bepalen waar je toekomstige huis staat, is de toerisme. Woon je in de buurt van een toeristische trekpleister, dan blijft dit voor jou niet ongemerkt. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, en misschien heeft dit zelfs wel je voorkeur. We zetten enkele toeristentrekkers voor je op een rij:

De Grote Knip

Een populair strand op Curaçao, is de grote knip, gelegen in het westen van Curaçao. Dit is één van de weinige stranden die gratis te bezoeken is. Het strand heeft aan beide zijden rotsen, en hierdoor kun je erg goed snorkelen. Soms worden er op dit strand lokale lekkernijen verkocht.

Christoffelpark

In het noorden van Curaçao vind je het grootste nationaal park van het eiland. Hier ligt het Christoffelpark. Het park kan doorkruist worden per fiets of per auto en er zijn mooie wandelroutes. Het beklimmen van de Christoffelberg is ook zeer de moeite waard, op de top van de berg heb je een fenomenaal uitzicht over het hele eiland.

Klein Curacao

Een klein, onbewoond, tropisch eiland, dat is Klein Curacao. Klein Curacao ligt ongeveer tien kilometer ten zuidoosten van Curacao. Het eiland is ook echt klein, namelijk twee vierkante meter, maar de stranden zijn er prachtig wit en het water is er felblauw.

Hulp van professionals bij de investering van je leven

Een huis kopen op Curacao doe je niet zomaar even. Deze grote investering kan je leven behoorlijk op zijn kop zetten. Vraag daarom hulp van een betrouwbare professional.

Nacas ondersteunt particulieren bij de aankoop van een woning op de Nederlandse Antillen. Door jarenlange ervaringen over de verschillende procedures op deze eilanden, kunnen wij al jouw vragen beantwoorden. Wij komen graag bij je langs om ons voor te stellen en een eerste vrijblijvend advies. Neem contact met ons op bij vragen of voor het inplannen van een afspraak.

Een huis kopen op de Nederlandse Antillen, wat komt daarbij kijken?

Een huis kopen op de Nederlandse Antillen is misschien wel één van de grootste, leven veranderende, gebeurtenissen die je ooit gaat meemaken. Het is een traject waar veel bij komt kijken en waar jij als consument wellicht geen ervaring mee hebt.

Om je zo goed mogelijk te begeleiden bij dit traject hebben we in tien stappen beschreven hoe de aankoop van een woning op de Nederlandse Antillen in zijn werk gaat.

Uw download is succesvol! U ontvangt deze in de mail.
Oops! Er ging iets mis. Probeer het nog eens.