Welkom bij Nacas

Wij helpen jou bij het vinden van jouw droomhuis op de Nederlandse Antillen. Ons huizenaanbod wordt op dit moment aangevuld met nieuwe woningen. Het aanbod dat nu staat weergegeven is conceptueel. Direct een mail ontvangen bij nieuw aanbod? Vul dan nu je mailadres in.

Hartelijk dank! Uw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis. Probeer het nog eens.

Huis kopen Bonaire - Aanbevolen woning

Wil je een huis kopen op Bonaire? Dit is een woning die wij van harte aanbevelen.

Woningaanbod Bonaire

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Niks gevonden dat bij je past?

Vul je emailadres in en wordt automatisch op de hoogte gesteld van het meest recente woningaanbod. Liever direct informeren? Neem dan contact op.

Hartelijk dank! Uw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis. Probeer het nog eens.

Over Bonaire

Over Bonaire

Het eiland Bonaire is ongeveer 38,5 kilometer lang en heeft een oppervlakte van ongeveer 281 vierkante kilometer. Het inwonersaantal lag in 2020 rond de 21.750 inwoners, verdeeld over verschillende wijken. De meeste inwoners zijn gevestigd in de hoofdstad Kralendijk. Bonaire is één van de drie bovenwindse eilanden van de Nederlandse Antillen.

Klein Bonaire

Voor wie van duiken houdt is Bonaire de perfecte plek. Niet alleen Bonaire zelf heeft prachtige plekjes om te duiken, maar ook op het aangrenzende en onbewoonde eiland Klein Bonaire kunnen duikers genieten van 600 hectare aan koraalrif, tropische vissen en mooie mangroves. Dit trekt jaarlijks veel toeristen waardoor Bonaire een druk bezocht eiland is. Ook natuurliefhebbers bezoeken Bonaire graag vanwege de rijke flora en fauna op het eiland.

Een paradijs op aarde in de Caribische zee

Bonaire heeft een heerlijk tropisch klimaat, witte zandstranden en ongerepte natuur, reden genoeg om een huis te kopen op Bonaire. De onderwaterwereld op Bonaire is werkelijk spectaculair, in de koraalriffen rond Bonaire kun je naar hartenlust duiken en kom je een verscheidenheid aan vissen en andere tropische zeedieren tegen.

Waar op Bonaire wil je je droomhuis kopen?

Bonaire heeft veel mooie en populaire plekjes. Waar je uiteindelijk je huis gaat kopen is afhankelijk van het aanbod op het eiland, maar ook de omgeving speelt een belangrijke rol.

Kralendijk

Kralendijk is de hoofdstad van Bonaire en bestaat uit vijf verschillende buurten:
- Playa
- Tera Kora
- Nikiboko
- Antriol
- Nort Salinja

In het centrum van Kralendijk, Playa, wonen meer dan 2000 mensen. De winkelstraat, voor zover je het zo kunt noemen, bevindt zich ook in Playa. Juist omdat Kralendijk de hoofdstad is van Bonaire, kun je je voorstellen dat je hier veel toeristen tegen zult komen, en dat het hier dus vaak gezellig druk is.

Rincon

Het oudste dorp van Bonaire is Rincon. Rincon ligt in het noordwesten van Bonaire. Vanuit dit dorp bewandel je de prachtige heuvels van Bonaire waarna je aan de top van de heuvels, de oost- en de westkant van de Caribische zee kunt bewonderen.

Republiek

Een luxe dorpje op Bonaire is Republiek. Villa’s met uitzicht op zee, gelegen in rustige woonwijken. Republiek ligt in een heuvelachtig gebied, ten noordwesten van Kralendijk.

Republiek is ideaal voor mensen die rust, ruimte en luxe zoeken op een eigen plekje, maar ook de drukte en de gezelligheid van de stad binnen handbereik willen hebben. In slechts 5 tot 10 minuten rijden ben je in Kralendijk met zijn heerlijke restaurants en de gezellige drukte.

In de directe omgeving van Republiek vind je prachtige snorkel- en duikplekken, ook vind je mooie wandel- en fietsroutes in de buurt.

Belnem

Direct aan zee op één van de mooiste plekjes op Bonaire, en voorzien van de meest prachtige luxe villa’s licht Belnem. Belnem heeft bijna geen restaurants, bars of winkels, maar doordat Kralendijk op slechts vijf kilometer afstand ligt, heb je deze toch binnen handbereik. Het populaire strand, Bachelor’s Beach, is gelegen aan de rand van Belnem.

Santa Barbara

Een rustige maar zeer luxe wijk op Bonaire is Santa Barbara met haar uitzicht over Bonaire, Klein Bonaire en de Caribische Zee. In Santa Barbara geniet je van een rijke natuur en rust. De hoofdstad Kralendijk ligt op enkele minuten rijden van Santa Barbara.

Een huis kopen op Bonaire

Het aanbod aanhuizen die te koop staan op Bonaire is zeer divers. Of je nu op zoek bent naareen appartement, villa of ander onroerend goed, op dit stukje CaribischNederland vind je jouw droomhuis op de meest prachtige locatie in de Caribischezee.

Luxe appartementen

Het aanbod luxe appartementen is groot op Bonaire. Zo kun je kiezen voor appartementen die gebouwd zijn op een resort, of voor een losstaand appartementencomplex. Het voordeel van een appartement is dat er altijd andere bewoners zijn die een oogje in het zeil kunnen houden wanneer jij langere tijd afwezig bent. Daarnaast kun je, mocht je kiezen voor een appartement op een resort, deze verhuren wanneer je er zelf niet verblijft. Ook hebben appartementen vaak faciliteiten die je samen met de andere bewoners mag gebruiken, zoals bijvoorbeeld een zwembad, fitnessruimte of tuin. Het onderhoud van deze faciliteiten wordt in veel gevallen beheerd door een conciërge of huismeester waardoor jij er geen omkijken naar hebt.

Nadelen bij het kopen van een appartement kunnen zijn dat je minder privacy hebt en je mogelijk overlast kunt ervaren van de naastgelegen bewoners.

Een villa als tweede woning of vakantiehuis

Ook het aanbod van villa’s op Bonaire is groot. Koop je een villa, dan heb je wat meer keuze op het gebied van indeling. Het aantal slaapkamers en badkamers kun je zelf kiezen, net als de ligging. Ga je voor een huis aan het strand met zeezicht, of kies je voor een huis gelegen aan de boulevard.

De voordelen van een eigen huis kopen ten opzichte van een appartement zijn toch wel de privacy en de ruimte die je hebt. Nadelen kunnen zijn dat je al het onderhoud aan de woning zelf moet regelen, en wil je de woning verhuren dan zal je op zoek moeten naar een partij die dit in beheer kan nemen voor jou.

Bonaire realty

Op Bonaire wemelt het van de makelaars die jou kunnen helpen bij jouw zoektocht naar koophuizen. Naast het zoeken van jouw ideale woning aan de hand van je wensen lijst, kunnen ze je informeren over de wet- en regelgeving, ze kunnen bezichtigingen voor je uitvoeren en ze houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het eiland.

Veel realty agents op Bonaire bieden ook het beheer van vastgoed aan. Zo kunnen ze je bijvoorbeeld helpen bij de verhuur van jouw woning wanneer je zelf niet altijd in je huis op Bonaire aanwezig bent.

Nacas kan je helpen bij het vinden van een makelaar die aan al je wensen voldoet en die je kunt vertrouwen met de zoektocht naar jouw droomhuis. Neem contact met ons op voor een toelichting over onze diensten.

Belastingen

Over een koopwoning op Bonaire betaal je belasting, hierin bestaan twee soorten belastingen. Afhankelijk van de situatie betaal je één van deze twee soorten belasting.

Vastgoedbelasting

Vastgoedbelasting wordt betaald door huiseigenaren die op Bonaire een tweede huis hebben en die dit huis verhuren of niet permanent op Bonaire wonen. Het tarief van deze belasting is 0,8% over de waarde van het vastgoed. De eerste US$ 70.000 van het vastgoed is vrijgesteld van belasting.

Grondbelasting

Eigenaren van vastgoed die permanent op Bonaire wonen, betalen grondbelasting. De hoogte van de grondbelasting is 0,345% van de waarde van het vastgoed.

Een huis kopen op Bonaire? Nacas helpt je graag.

Als specialist op het gebied van de Nederlandse Antillen, kunnen wij je ondersteunen bij de aankoop van je appartement, villa of kavel. Wij gaan graag, uiteraard geheel vrijblijvend, met je in gesprek en bespreken al jouw wensen. Aan het eind van deze kennismaking vertellen wij je direct wat wij voor jou kunnen beteken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Een huis kopen op de Nederlandse Antillen, wat komt daarbij kijken?

Een huis kopen op de Nederlandse Antillen is misschien wel één van de grootste, leven veranderende, gebeurtenissen die je ooit gaat meemaken. Het is een traject waar veel bij komt kijken en waar jij als consument wellicht geen ervaring mee hebt.

Om je zo goed mogelijk te begeleiden bij dit traject hebben we in tien stappen beschreven hoe de aankoop van een woning op de Nederlandse Antillen in zijn werk gaat.

Uw download is succesvol! U ontvangt deze in de mail.
Oops! Er ging iets mis. Probeer het nog eens.